Sisäilman laadun parantaminen

Riittävä ilmanvaihto ja tiiviit rakenteet pitävät sisäilman puhtaana

Tiivistyskorjaus ja riittävä ilmanvaihto parantavat sisäilmaa kustannustehokkaasti

Riittävä rakenteiden tiivistyskorjaus ja puhtaan korvausilman tuominen hengitettäväksi ovat ratkaisevia ja usein kohtuullisen edullisiakin sisäilmaa parantavia toimenpiteitä.

Tiivistyskorjauksiimme kuuluvat korjaustöiden lisäksi kohteiden alkukartoitus, suunnittelu ja valvonta sekä merkkiainekokeet. Kun korjaukset ja tiivistykset ovat valmiit, kohteeseen päästään tekemään tarvittavat pintatyöt, korjaukset, maalaukset, listoitukset ja muut sisävalmistusvaiheen työt.

Näin tiivistyskorjaus etenee

1.

Rakenteiden ilmavuotopaikkojen kartoitus

Ilmavuotopaikat kartoitetaan lämpökuvauksella, tiiviysmittauksella ja tarvittaessa merkkiainekokeen avulla.
Kartoituksen tulosten pohjalta suunnittelemme mahdolliset korjattavat kohdat ja korjaustavan.

2.

Korjattavien kohtien ja korjaustavan suunnittelu

Korjaustapa sekä korjauksen materiaalit ja tuotteet valitaan kohteen tarpeen ja rakenteen soveltuvuuden mukaan. 
Kaikilla korjaustuotteilla saadaan tiiviitä rakenteita, kun menetelmät ovat oikeat.

3.

Mallikorjaus tai mallihuone

Korjauksissa tehdään ensin niin sanottu mallikorjaus tai mallihuone, jossa käydään läpi työmenetelmät ja tehdään laadunvarmistuksena merkkiainekoe.
Kun mallihuone on saatu tiiviiksi ja menetelmän luotettavuus todettu, varsinaiset korjaustyöt jatkuvat.

4.

Jatkuva laadunvalvonta töiden aikana

Laadunvalvonta on välttämätöntä koko työn ajan joko kaikkiin tiloihin tai pistokokein vähintään 20–30 % otannalla.

Tiiviysmyyttejä murtamassa

Ennen tavattiin ajatella, ettei rakennuksen kannata olla tiivis – pääseehän korvausilma tällöin kätevästi sisään. Näin asia ei kuitenkaan ole.

Kun ilma on virrannut rakenteiden läpi vuosikymmenten ajan, eristeisiin jää epäpuhtauksia. Tällöin rakennuksen sisäilman laatu heikkenee ja kosteus jää rakenteisiin itämään. Homevaurio saa alkunsa, ja ilma kuljettaa mikrobeja ja niiden aineenvaihduntatuotteita sisään jatkuvasti. Myös maaperän radon, mineraalivillakuidut ja muut epäpuhtaudet kulkeutuvat sisäilmaan ja lopulta hengitysteihin.

Kun rakennus on tiivis ja sen ilmanvaihdosta huolehditaan asianmukaisesti, tilat pysyvät terveinä ja turvallisina sukupolvelta seuraavalle. Tämä on koko Paloniityn toiminnan avain – onnistumisemme paras mittari on ihmisten hyvinvointi.

Miten turvataan hyvä sisäilma?

Hyvä sisäilma on kokonaisuus

Sisäilman laadun parantamisen yhteydessä puhutaan usein esimerkiksi sisäilmakorjauksista, tiivistämisestä ja paineistamisesta. Ensisijainen korjaus on rakenteiden tiivistäminen.

Kokonaisvaltainen tiivistyskorjaus

Tiivistyskorjaukseemme kuuluu myös ilmanvaihdon toiminnan arviointi sekä tarvittaessa sen parantaminen tai rakentaminen. Yleisin tapa on lisätä korvausilma-aukkoja.

Kokeneiden ammattilaisten jälkeä

Tiivistyskorjaukset onnistuvat, kunhan työ tehdään huolellisesti. Paloniityn ammattilaiset ovat käyttäneet vuotopaikantamisessa merkkikaasuja lukuisissa erilaisissa kohteissa.

{

Suoraselkäinen, ammattitaitoinen ja luotettava

“Paloniitystä huokuu suoraselkäisyys, ammattitaito ja luotettavuus. He sanovat suoraan ja tyrkyttämättä, miten asiat ovat, eivätkä lähde oikomaan. Jos Paloniityltä suositellaan vaikka ilmanvaihdon lisäystä, eikä taloyhtiö siihen suostu, niin ei mene kauan, kun esimerkiksi seuraavana talvena taloyhtiö huomaakin, että jotain pitäisi tehdä.”

– Sanna-Kaisa Loisa, Isännöinti Nurminen ja Loisa Oy