Lentävä lämpökamera kiinteistöissä

Pienoiskopterilla tehtävä lämpökuvaus on nopea, edullinen ja luotettava toimenpide lämpövuotojen löytämiseen. Kopterilla liikuteltava lämpökamera saavuttaa helposti vaikeastikin tavoitettavat paikat, kohteiden rakenteisiin kajoamatta.

Erityisesti kiinteistössä olevat lämpövuodot ovat yleinen ongelma. Lämpövuodot nostavat voimakkaasti rakennusten lämmityskustannuksia ja vuodoista aiheutuu asukkaille tarpeetonta haittaa, vedon ja sisätilojen kylmyyden muodossa. Lämpövuodot aiheuttavat myös muita ongelmia, kuten kalliita kosteusvaurioita. Turhia kustannuksia aiheuttavien lämpövuotojen syitä ja vaurioiden vakavuutta voidaan tutkia nyt helposti ilmasta käsin ja aiempaa merkittävästi edullisemmin.

Vuonna 2010 tuli voimaan asetus, joka määrittelee asuinrakennusten tiiviysluvun (tiiviysluku 0,6-2,0), joka kertoo varsin suoraan rakentamisen laadun tason ja sitä kautta rakennuksen energiatehokkuuden. Koska heikko ilmatiiviys tuottaa heikon energiatehokkuuden lisäksi rakenteellisia ongelmia ja käyttäjille mahdollisesti terveydellisiä ongelmia, on hyvä energiatehokkuus vain yksi saavutettava hyöty.

Teemme monipuhallinjärjestelmällämme kokonaisten kerrostalojen mittauksia, joilla selviää rakennuksen energiatehokkuus. Tällä menetelmällä saadaan tarkemmat arvot, kuin mittaamalla yksittäisiä huoneistoja, jolloin huoneistojen väliset vuodot vääristävät mittaustuloksia. Teemme luonnollisesti myös huoneistokohtaisia mittauksia, joilla voidaan selvittää esim. hajujen leviämistä huoneistosta toiseen.

 

Lentävä lämpökamera löytää kiinteistön lämpövuodot ja julkisivuvauriot

Pienoiskopterilla tehtävä lämpökuvaus on nopea, edullinen ja luotettava toimenpide. Kuvaus selvittää nopeasti, onko kiinteistössä energiaa tuhlaavia lämpövuotoja. Kattava kuvaus paljastaa rakennuksen lämpövuodot, ovien ja ikkunoiden tiiviyden, puutteet eristyksissä, vuodot saumaliitoksissa, kylmäsillat sekä muut lämpöenergiaa ja rahaa hukkaavat virheet kiinteistön rakenteissa.

Mahdolliset vuotokohdat paikannetaan tarkasti, jolloin korjaukset voidaan kohdistaa tehokkaasti oikeaan paikkaan ja vältetään energiahukan kannalta tarpeettoman kalliit toimenpiteet.

 
 

Helppo, nopea ja kustannustehokas

Kiinteistön julkisivujen kuvaaminen lentävällä lämpökameralla on helppoa ja nopeaa. Erillisiä nostimia ei tarvita, eikä tontin puustolle, istutuksille tai nurmikoille aiheudu kuvauksista haittaa. Myöskään rinteet tai kallioiset tontit eivät muodosta haasteita. Kopterilla päästään kuvaamaan helposti ja edullisesti sinne minne halutaankin.

Lentävä lämpökamera löytää nopeasti:

  • Pohjasta irronneet rappaukset
  • Rappauksen halkeamat
  • Huopakatoilla kermien välissä olevan kosteuden
  • Lämpövuodot seinissä, katoissa, ikkunoissa ja ovissa
  • Erilaiset betonivauriot
  • Kohdat mistä kannattaa tehdä tarkempia esim. laboratoriotutkimuksia
  • Tulipalojen jälkisammutustöissä palopesäkkeet

Kiinteistön julkisivujen kuvaaminen lentävällä lämpökameralla on noin 40 % perinteistä julkisivujen kopo-tutkimusta edullisempaa. Ota meihin yhteyttä ja pyydä tarjous.

Jos kiinnostuit aiheesta enemmän, tarkastele oheista tutkimusraporttia rakennusten lämpökuvauksesta miehittämättömällä
ilma-aluksella (UAV). Voit ladata raportin tästä.

 
Voit tutustua UAV lämpökuvaukseen seuraavan esityksen kautta:
 
 
Tiedosto sisältää .pptx esityksen joka sisältää kuvia, videokuvaa sekä ääniselostuksen. Tiedoston koko on suuri mutta sen voi ladata virheilmoituksesta huolimatta koneellesi ja katsella. Avaa se PowerPointiin esitystilaan ja klikkaa ääniselostus käyntiin kuulokkeen kuvasta. Klikkaa videot käyntiin videon kuvakkeesta.